Muffinit
Nämä muffinit ovat gluteenittomia, maidottomia ja sokerittomia. Muffareista tulee meheviä ja mehukkaita. Vahingossa unohtui laittaa riittävästi rasvaa, eli seuraavaan versioon lisään joko voita tai kookosöljyä. Pähkinöiden määrällä saa myös kivasti rasvaa ja proteiinimäärää lisättyä. Taikinaan sopisi sekaan muitakin palasia ja hippusia maun mukaan.
Ohjeesta tulee 12 muffinia
Tarvikkeet ja ohjeet:
2 luomukananmunaa vispattuna kuohkeaksi
1dl kauramaitoa
0.3dl sokerijuurikaskuitua
Laita sokerijuurikaskuitu imeytymään kauramaitoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa:
0.5dl mantelijauhoa
2rkl tapiokatärkkelystä
1dl kookosjauhoa
2rkl psylliumia
3rkl raakakaakaojauhoa
1tl leivinjauhetta
n. 1/3 tl steviaa jauheena ( maun mukaan)
1dl hasselpähkinärouhetta
Lisää jauhoseokseen rokerijuurikas kauramaidon kanssa.
Lisää seokseen vielä:
5 tl hunajaa
1dl kookoskermaa
muutama taateli hakkeluksena
1 banaani haarukalla soseutettuna
Viimeisenä sekoita munavaahto taikinaan ja sekoita varovasti. Täytä muffinivuoat melkein täyteen. Taikina ei kohoa uunissa.
Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia.
Ohjeesta tulee 12 muffinia
Tarvikkeet ja ohjeet:
2 luomukananmunaa vispattuna kuohkeaksi
1dl kauramaitoa
0.3dl sokerijuurikaskuitua
Laita sokerijuurikaskuitu imeytymään kauramaitoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa:
0.5dl mantelijauhoa
2rkl tapiokatärkkelystä
1dl kookosjauhoa
2rkl psylliumia
3rkl raakakaakaojauhoa
1tl leivinjauhetta
n. 1/3 tl steviaa jauheena ( maun mukaan)
1dl hasselpähkinärouhetta
Lisää jauhoseokseen rokerijuurikas kauramaidon kanssa.
Lisää seokseen vielä:
5 tl hunajaa
1dl kookoskermaa
muutama taateli hakkeluksena
1 banaani haarukalla soseutettuna
Viimeisenä sekoita munavaahto taikinaan ja sekoita varovasti. Täytä muffinivuoat melkein täyteen. Taikina ei kohoa uunissa.
Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti